Zoek
Sluit dit zoekvak.

Microsoft zette op 22 oktober 2009 het besturingssysteem Windows 7 op de markt en bleek, na het tegenvallende ontvangst van Windows Vista, een schot in de roos. Na 10 jaar gaat het besturingssysteem dat wereldwijd nog miljoenen apparaten bestuurt met pensioen. Dat heeft grote gevolgen voor iedereen die nog Windows 7 gebruikt.

Want, vanaf 14 januari 2020 stopt de ondersteuning. Vanaf die datum zal Microsoft geen nieuwe updates meer uitbrengen, met alle gevolgen van dien. Updates zijn namelijk nodig om je computer veilig te houden. Mochten er dus nog problemen zitten in Windows 7, dan kunnen hackers hier misbruik van maken. Ook beveiligingsprogramma kunnen je hier niet mee helpen. Je wilt toch niet dat jouw computer slachtoffer wordt van een hacker?

Microsoft stopte eerder al met de ondersteuning van Windows XP en Windows Vista, wat voor veel problemen zorgde voor mensen die niet klaar waren. Zorg dat jij wel klaar bent. Windows 7 is te herkennen aan het ‘vliegende logo’ dat je te zien krijgt tijdens het opstarten van je computer.

Windows 7 laadscherm
Het laadscherm van Windows 7.

Wat kan ik doen?

Je doet er dus goed aan om van Windows 7 af te stappen. Microsoft biedt thuisgebruikers nog altijd de kans om gratis te upgraden naar Windows 10, dat nog jaren niet aan pensioen hoeft te denken. Ja, je zal even moeten wennen aan de nieuwe interface, maar daar krijg je wel een modern besturingsysteem dat veilig blijft voor terug.

Voor zakelijke gebruikers is het mogelijk om nog extra jaren ondersteuning bij te kopen. Maar dat gaat bedrijven wel geld kosten, veel geld. Je zal als organisatie contact op moeten nemen met Microsoft en per computer een som geld moeten betalen. Dit is echter uitstel van executie: de maximale duur van de extra ondersteuning is drie jaar en kosten verdubbelen jaar op jaar.

Een andere mogelijkheid is je computer los te koppelen van internet. Maar realistisch gezien is dit voor 99% van de mensen geen optie. Wil jij terug naar een tijd zonder internet?

De oplossing

Zit je nog op Windows 7? Dan raden we aan om zo snel mogelijk, maar toch uitgelijk voor 14 januari 2020, de sprong te maken naar Windows 10. Wij helpen je, van A tot Z. Al je software zal gewoon blijven werken zoals je gewend bent en desgewenst kunnen we je een klein beetje wegwijs maken in Windows 10, zodat je niet meteen voor de leeuwen wordt gegooid.

Onze diensten

Meer

Van Der Heijden IT

06-81702579

info@vanderheijdenit.nl

(maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur)

Jan van Hoofstraat 1
5684 XS Best
(per 5 juni 2023. Let op, geen bezoekadres)

KVK 54183049
BTW NL126128273B01