Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steeds vaker worden bedrijven slachtoffer van een cyberaanval. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand in jouw netwerk gaat kijken, bestanden versleuteld worden met ransomware of een DDOS-aanval. In welke vorm je ook wordt aangevallen, het is altijd vervelend.

Het is voor bedrijven daarom van groot belang jezelf goed te wapenen tegen een cyberaanval kwaadwillende.

Zorg dat je apparatuur up-to-date is

Hard- en software wordt door de fabrikant continu geüpdatet. Dit doen ze niet alleen om hun producten te verbeteren, maar ook om ze beter te beschermen. Zie je een pop-up verschijnen dat er een update is voor bijvoorbeeld Windows, MacOS of het softwarepakket dat van vitaal belang is? Installeer hem dan. Het kost misschien een paar minuten, maar die paar minuten kunnen een hoop ellende voorkomen.

Klanten van Van Der Heijden IT die RMM Premium of RMM Complete afnemen worden door ons up-to-date gehouden met iedere maand een rapport. Bij kritische updates wordt meteen actie ondernomen.

Praat met je medewerkers over veilig werken

De zwakste schakel in beveiliging is helaas nog te vaak de medewerker op de werkvloer. Ze kunnen benaderd worden door kwaadwillende om digitaal toegang te krijgen tot jouw bedrijf, klikken op een verkeerde (phishing)link of openen onvoorzichtig een bijlage.

Door met de medewerkers te praten over veiligheid, weten zij waar zij op moeten letten. Bespreek welke signalen kunnen wijzen op mogelijk verdachte activiteiten. En neem bij twijfel over een link of bijlage altijd contact met ons op.

Weet wie toegang heeft tot wat

Iedereen heeft een rol binnen het bedrijf. En iedereen heeft bepaalde rechten. Zorg ervoor dat je weet wie waar bij kan, en of die persoon ook daadwerkelijk toegang nodig heeft. Over het hele spectrum, van wifi tot Windows, van Sharepoint tot email.

Gaat een persoon uit dienst? Dan is het zaak dat de juiste mensen op de hoogte worden gesteld om ervoor te zorgen dat zij geen toegang meer hebben tot gevoelige bedrijfsdata. Het zou niet de eerste keer zijn dat een vergeten account een achterdeur bleek voor hackers.

Bescherm je data

Je data is misschien wel het belangrijkste wat beschermd moet worden. Zorg er dan ook voor dat je de juiste up-to-date virusbeveiliging hebt, je firewall aan staat en je deze geregeld controleert. Mensen die Windows 10 Pro of nieuwer hebben, kunnen gebruik maken van de ingebouwde Bitlocker functionaliteit om schijfencryptie aan te zetten, zodat bij diefstal niemand bij de data kan.

Laat je hacken door professionals

Het klinkt misschien raar, maar een moedwillige cyberaanval door iemand die wil helpen is een optie. Met een zogenaamde pentest laat je je hacken door een professional, die vervolgens een overzicht geeft van zijn bevindingen. Op basis van deze bevindingen kunnen kwetsbaarheden op worden gelost.

Wij werken voor pentesten samen met diverse externe partijen, zodat de slager niet zijn eigen vlees hoeft te keuren.

Onze diensten

Meer

Van Der Heijden IT

06-81702579

info@vanderheijdenit.nl

(maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur)

Jan van Hoofstraat 1
5684 XS Best
(per 5 juni 2023. Let op, geen bezoekadres)

KVK 54183049
BTW NL126128273B01